Limitált kiadású, különleges francia kártyák

Francia kártyát legtöbbször azért vesznek az emberek, hogy játszanak vele. Vannak olyanok is, akik trükköket gyakorolnak vagy mutatnak be, esetleg néhányan ajándéknak szánják a megvásárolt paklit. És vannak azok, akik rajonganak a különlegességekért, az egyedi kártyákért. Nekik mutatunk néhány igazán impozáns paklit.

Mitől lehet különleges egy pakli francia kártya?

A kártyák megálmodói és tervezői igyekeznek elkápráztatni a vásárlókat az általános, standard kártyákkal is. Azonban egy-egy darab annyira különleges, hogy ennek köszönhetően már nemcsak sima kártyaként tekintünk rá, hanem eszmei értéke is van. A különlegességet a gyártók tovább fokozzák azzal, hogy egyes paklikat csak limitált számban dobnak piacra, vagy akár egyedileg sorszámozva kínálják a ritkaságokat kedvelőknek, kártyákat gyűjtőknek.

Íme néhány, korlátozott példányszámban kiadott, különleges francia kártya pakli:

Bicycle blackbeard francia kártya

A kártyát a világ talán legismertebb kalóza, Edward Teach – közismertebb nevén Feketeszakáll – ihlette. A pakli minden lapja egy-egy ismert kalózt ábrázol. Megjelenésében természetesen fő téma a kalózok ábrázolása, az ehhez szorosan kapcsolódó motívumok és  csontvázak bemutatása.

Bicycle Blackbeard kártya
Bicycle Blackbeard kártya

NOC x Midnight francia kártya

Minimalista arculattal megjelent pakli, melynek az az igazi különlegessége, hogy mindössze egyetlen óráig árulták – igen, 60 percig volt megvásárolható. Ebből adódik, hogy igazán ritkaságnak és kuriózumnak számít a francia kártyák körében.

Noc x Midnight francia kártya
Noc x Midnight francia kártya

Devastation Silver Ed. francia kártya

Több érdekességgel is büszkélkedhet a pakli: egyrészt rendkívül részletesen kidolgozott, megjelenése gyönyörű. Ritkaságnak számít, hiszen csak 1000 db készült belőle. A témáját tekintve pedig olyan férfiak szerepelnek a kártyákon, akik pusztító erejű tárgyakat, fegyvereket találtak fel, és olyan nők, akiknek pedig a betegek gyógyításában volt úttörő szerepük.

Devastation Silver különleges, limitált kiadású francikártya
Devastation Silver különleges, limitált kiadású francikártya

Bicycle Strigiformes Owl francia kártya

A kártyalapok 17 különböző baglyot ábrázolnak. Minden minta egyedi tervezés alapján készült, rendkívüli munka eredménye. A baglyokat számos nép tekinti kiemelt jelképnek, a bölcsesség és a hatalom szimbólumának. A kártyalapokat elnézve kétségünk sem lehet, különleges paklit tartunk a kezünkben.

Bicycle Strigiformes Owl egyedileg sorszámozott különleges francia kártya
Bicycle Strigiformes Owl egyedileg sorszámozott különleges francia kártya

The Sisterhood of Blood Vol. II. francia kártya

A viktoriánus korabeli London 12 vámpírnője ihlette kártyapakli, melynek ez a  második kiadása. Minden szereplő saját névvel és történettel bír. A 12 vámpírnő együtt alkotja a Vér Testvériségét. Ennek megfelelően a pakli minden kártyalapján megjelenik a vér. Igazán speciális téma és arculat jellemzi ezt a kártyát.

Sisterhood of Blood kártya
Sisterhood of Blood kártya

Bicycle Heritage sorozat

Gyűjtői változat, mely 4 paklit tartalmaz, és mindössze 5000 db készült belőle. A gazdag történelemmel bíró kártyagyártó ezzel a sorozattal méltó emléket állít a kezdeti időknek, hűen reprezentálva évszázados történetét. Minden pakli egy korábbi kiadást kíván megidézni.

LOTUS: 1891-ben készült, a hátlap bonyolult architekturális és virágelemek összefonódását tartalmazza kék színben.

NAUTIC: 1919-ben készült, a Nautics az egyik legkedveltebb játékkártya-design. Bonyolult és elegáns, rendkívül részletes. A szettben ő kapta a zöld színt.

ACORN: 1891-ben készült, az Acorn volt az egyik első játékkártya amit a The United States Playing Card Company készített. Barna színű.

AUTOMOBILE No.2: 1913-ban készült ez a hátlap terv mint egyfajta tisztelgés Henry Ford és a világ első autói előtt. Pirossal nyomtatva.

Bicycle Heritage kártyák
Bicycle Heritage kártyák

Ritkaságnak számító francia kártyák

Sokan vonzódnak a különlegességekhez. Legyen szó bármilyen tárgyról, szeretnek olyat birtokolni, amit csak nagyon kevesen. A kártyákat szeretők sincsenek ezzel másképp, ráadásul ebben a különlegesen izgalmas világban a gyártók gondolnak is a gyűjtőkre, az ínyencekre. 

Ennek köszönhető, hogy ilyen csodálatosan megtervezett és valóban különleges témában kivitelezett kártyákat lehet vásárolni. A kevés kiadott példány, az egyedi design mind mind izgalmas tulajdonság.