Különleges érzés, amit egy pakli minőségi francia kártya ad

A minőségnek számos ismérve van a kártyák világában is. Az igényesség és a magas színvonal nem csak akkor fontosak, ha egyedi francia kártyával szeretnél meglepni valakit, de megmagyarázhatatlan varázslattal a játék élvezetét is szolgálják.

Amikor elkezdesz kártyatrükköket gyakorolni vagy első alkalommal a barátaiddal pókerezni, nem feltétlenül fordítasz nagy figyelmet arra, hogy milyen minőségű kártyát vásárolsz. Aztán a használata során szembesülsz a bosszantó nehézségekkel: gyorsan elhasználódik, megragadnak rajta a szennyeződések, megtörik a sarka vagy könnyen rongálódik.

Eljön a pillanat, amikor úgy döntesz, hogy elég volt a mindössze néhány alkalommal használható, sérülékeny kártyalapokból, és végre szeretnél egy tartósabb, hosszabb ideig használható francia kártyát. Mit kell tudni erről a témáról, és milyen szempontokat kell figyelembe venned kártya vásárlásakor? Ebben a cikkben megmutatjuk neked!

Ha többre vágysz egy pakli francia kártyánál

Francia kártyát – kis túlzással – bárhol lehet kapni. Kisebb nagyobb üzletekben, benzinkutakon és természetesen webshopokban is. Ezek nyilván különböző árban és minőségben érhetőek el, erről még később bővebben írunk.

Milyen szavak jutnak eszedbe, ha a minőségre gondolsz? Nekünk az egyedi, prémium, luxus és az elegancia. Ezeket a kézzelfogható tulajdonságokat és érzelmi hatásokat egy kártya is biztosítani tudja számunkra. 

Mitől prémium kategóriás egy francia kártya?

Mint minden másra, így a francia kártyákra is igaz a megállapítás: minél többet fizetünk érte, annál jobb minőséget kapunk. A kártyalapok minőségét annak anyaga határozza meg. Ez alapján három eltérő anyagból készült kártyát különböztetünk meg:

 • Papír francia kártya
 • Műanyag bevonatos francia kártya
 • Teljes mértékben plasztik francia kártya

A papír kártya a “belépő szint”, nyilván ez a legolcsóbb kivitel, a legtöbb helyen ezeket tudjuk egyszerűen beszerezni, Hosszabb távon ne tervezz vele, mert könnyen koszolódik, zsírosodik és a tartása sem nevezhető stabilnak. Ha rendszeresen játszol, vagy komolyabb kártyatrükköket szeretnél megtanulni, akkor ezt a paklit elég hamar el fogod dobni. 

A műanyag bevonatos kártyalap alapanyaga is papír, azonban itt egy fokkal nagyobb védelmet nyújt hogy a gyártók egy műanyag védőréteggel látják el a lapokat. Ezzel jelentősen növelik tartósságát, jobban ellenáll a szennyeződéseknek és kevesebb lesz rajta a “szamárfül”. A kisebb koszt egyszerűen le tudod róla törölni egy nedves papírral, de tartósan nem bírja a vizet, hiszen mégiscsak papírból van.

A harmadik a teljesen műanyag, más néven plasztik kártya. Ennek értelmében egy pakli francia kártya 52 db (plusz jokerek) műanyag lapot jelent. Magas védelmet biztosít, hosszú élettartammal bír és kevésbé kopik. Talán egyetlen dolog van, amire rosszul reagál, az pedig a magas hőmérséklet. Ez ugye nyáron kíván meg egy kis odafigyelés, hogy ne hagyjuk olyan helyen, ahol a nagy hő hatására el tud deformálódni. 

A három típust megvizsgálva elmondhatjuk, hogy a műanyag bevonatos kártya egyszerre ötvözi a papír lapok és a plasztik kártyák előnyeit is. Kiemelendő továbbá a könnyű kezelhetősége, ennek köszönheti, hogy a bűvészek körében is népszerű változat.

Miért jó, ha minőségi francia kártyát használsz?

A fentiekben már rávilágítottunk arra, hogy miért éri meg minél jobb kártyát használni, de az alábbiakban a tapasztalatokon alapuló előnyöket olvashatod. Egy pakli minőségi francia kártya lapjai:

 • nem gyűrődnek meg,
 • nem lesz a sarkuk “szamárfüles”
 • könnyen, egy nedves törlőkendővel tisztíthatóak
 • alig kopnak, szemben a gyenge minőségű társaikkal
 • ellenállnak a nedvességnek
 • kényelmesen kezelhetők
 • merevebbek, jobb a tartásuk
 • jobban csúsznak
 • könnyebb keverni

A kártyák minőségén túl: a design

A tartósság és a hosszabb távú használat megismerése után a legfontosabb tényező a megjelenés, a kártya arculata. A világ élmezőnyébe tartozó gyártók a szépségre is sokat áldoznak, ennek köszönhető az, hogy milyen széles kínálat áll rendelkezésünkre, ha valami igazán különleges francia kártyát szeretnénk ajándékozni vagy saját részre vásárolni.

A kifinomult ízlés és a tervezői kreativitás igazi remekművekkel örvendezteti meg a kártya szerelmeseit. Készítenek minimalista és részletgazdag, modern és klasszikus stílusú, kreatív mintás és művészi megjelenésű francia kártya paklikat is. 

Legtöbb esetben már a csomagolás is egy különleges alkotás. A paklik – általában 2 – egyedi díszdobozban helyezkednek el. Igényes kialakítás, minőségi munka mutatkozik a felhasznált anyagon, az arculattervező munkáját és a gyártó kivitelezésén egyaránt. 

Valóban különleges és egyedi ajándék lehet egy pakli prémium francia kártya, egy a kártyát szerető és a minőséget értékelő barát, rokon számára. 

Ha a  Deckmaster.hu prémium kártya webáruház bármely kártyapakliját vagy kiegészítőjét választod, biztos lehetsz benne, hogy kiváló minőségű terméket kapsz.